Appelpartjes uit de oven maar dan net even anders. Met roomboter en met tijm.
Een heerlijk en simpel nagerecht.
De appelpartjes worden gegaard en papillotte in honing, gember en roomboter met tijm. Mocht je niet van tijm houden dan kun je dit achterwege laten maar het is, naar mijn mening, zeer zeker de moeite waard.
Voor dit recept heb ik zelf gala appels gebruikt, maar elke stevige appel is hier geschikt voor.
Het onderstaand recept is geschikt voor 4 personen
Appelpartjes uit de oven met tijm
4 appels
1 flinke eetlepel roomboter
sap van 1/2 citroen
blaadjes van 4 takjes tijm
2 eetlepels honing
1/2 theelepel gemberpoeder
kaneel
pistachenootjes
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Spoel en droog de takjes tijm, haal de blaadjes eraf en meng door de zachte boter. Laat een uurtje op kamertemperatuur staan zodat de smaak van de tijm er goed intrekt.
Schil de appels en snij ze in partjes en verwijder het klokhuis.
Verwarm ondertussen de oven op 180ºC.
Neem 4 ruime stukken bakpapier en leg op elk stuk de partjes van 1 appel. Besprenkel met het citroensap. Schep er wat honing naar smaak over en wat gemberpoeder.
Verdeel de boter over de appelpartjes, hier en daar een klontje boter.
Vouw van het bakpapier pakketjes door de uiteinden om te vouwen en de zijkanten daarna naar binnen, zodanig dat ze luchtdicht zijn. Leg ze omgekeerd, met de vouwranden naar beneden op een bakplaat.
Schuif de bakplaat met de pakketjes in de voorverwarmde oven en bak ze 20 minuten.
Open voorzichtig de pakketjes en hevel inclusief het kookvocht over naar schaaltjes. Bestrooi de appels met een beetje kaneel, wat gehakte pistachenootjes en eventueel nog met wat tijmblaadjes. Serveer warm.
Comments