Uitsmijter met een Spaanse twist

image_printprintfriendly version

Het thema van het foodblogevent van deze maand, die door Antoinette van Italiaans koken met Antoinette wordt gehost, is: Neem een typisch Nederlands of typisch Belgisch gerecht en geef er een buitenlandse draai aan.
Daar moest ik even over nadenken. Want natuurlijk wilde ik er wel een Spaanse tintje aan geven en daar leende het onderwerp zich ook goed voor. Ik kwam op een uitsmijter maar dan met een Spaanse twist.

Een uitsmijter volgens wikipedia is een eiergerecht, bestaande uit één of twee sneden brood met ham en/of kaas en minimaal twee spiegeleieren. Als garnering wordt soms augurk en wat sla gegeven. In variaties van dit gerecht wordt wel spek en kaas verwerkt.


Niet geheel Nederlands, want van oorsprong is dit een Duits gerecht, maar dan nog. Het leek me wel wat. De ham heb ik vervangen voor sobrasada (klink hier voor het zelfgemaakte recept). Want de combinatie van ei en sobrasada is echt heel erg lekker, geslaagd, voor herhaling vatbaar, kortom………… geweldig!

Uitsmijter met een Spaanse twist

1 of 2 lekkere boterhammen of 1 à 2 sneetjes landbrood
2 à 3 eieren
(zelfgemaakte sobrasada)
kaas (optioneel)
roomboter
peper

Bak de eieren als spiegeleieren in wat roomboter in een koekenpan en breng op smaak met wat peper en zout.
Besmeer ondertussen de boterhammen of sneetjes landbrood met wat sobrasada. Hierop kun je eventueel een plakje kaas leggen. Bedek het geheel met de spiegeleieren.
Eet smakelijk!

 

 

 

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »