Empanadas con picadillo (empanadas met picadillo)

image_printprintfriendly version

Een tijd geleden las ik over de kruiden van Jonnie Boer die hij ontwikkelde voor Euroma en verkocht worden bij onder andere de Appie en de Jumbo.
Ik woon dan wel in de grote stad Amsterdam waar alles te krijgen is en ik heb in een straal van 650 meter drie Appie’s om mij heen, maar dan wel allemaal van miniformaat. Ook prijs ik mij gelukkig met volgens mij de allerkleinste Jumbo van Nederland. Al met al, geen kruiden van Jonnie Boer in mijn omgeving te krijgen, want in mijn minisupers is het assortiment er te klein voor. Daarvoor moet je toch wel naar de grotere broers toe.
Gelukkig heb ik een vriendin die naast een reus van een Appie woont en waar de kruiden als een soort van vanzelfsprekendheid in het rek mij stonden aan te staren. Mooie blikjes met allerlei kruidenmixen van over de gehele wereld op een rij. Leuk en ik moest mij dan ook bedwingen niet alles mee te nemen! Daartussen zat ook picadillo, een kruidenmengsel uit de Zuid-Amerikaanse keuken.

Empanadas con picadilloa

Met die picadillo heb ik onderstaande smakelijke empanadas gemaakt die er hier ingingen als koek. Nu maar hopen dat ze de kruidenmengsels niet snel uit het assortiment halen!

Empanadas con picadillo

Empanadas con picadillo (voor 12-14 stuks)

250 gram half om half gehakt
2 eetlepels picadillo
handje diepvries biologische doperwtjes
1 eetlepel biologische tomatenpuree
1 ei, hardgekookt en fijngesneden
handjevol gehakte peterselie
1 ei, geklutst
1 pak bladerdeeg
olijfolie

Empanadas con picadillo

Bak het gehakt rul in een koekenpan met een eetlepel olijfolie, Bestrooi met de picadillo kruiden en voeg de tomatenpuree toe en bak al omscheppend het gehakt gaar. Voeg de diepvries doperwtjes toe en bak nog even mee zodat ze ontdooien en gaar worden. Laat alles afkoelen en meng daarna het ei en de peterselie erdoor. Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
Verwarm de oven op 180 graden.
Rol het bladerdeeg uit en steek er met een steker met een diameter van 5/6 cm rondjes uit. Met een beetje slim puzzelen haal je er ongeveer 12 tot 14 uit.
Neem een lepel van het gehaktmengsel en leg op een helft van een rondje bladerdeeg. Vouw de andere helft eroverheen en druk de randen goed vast met behulp van een vork of met je vingers.

Empanadas con picadillo

Herhaal dit met de rest van de rondjes. Kwast de bovenkant van de empanadas met het geklutste ei en zet 20-25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Warm of koud zijn ze lekker.

Je houd wel wat gehakt over, dit kun je invriezen of voor een andere batch empanadas gebruiken.

Empanadas con picadillo

 

3 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »