Salade met grapefruit, venkel, granaatappel en hazelnoten
-
Post by bijzonder spaans
Salade met grapefruit, venkel, granaatappel en hazelnoten – ensalada de pomelo rosa, hinojo, granada y avellanas.
Ondanks het koude winterse weer, hierbij toch een recept voor een salade met citrus. Die extra vitamine C kunnen we goed gebruiken nu lijkt mij.
Het is een variant op de klassieke salade met venkel, sinaasappel en walnoten die regelmatig op tafel komt in de winter in Spanje.
Ontzettend lekker en super eenvoudig te maken en ik heb hieraan een draai gegeven door er groene gemengde salade aan toe te voegen, samen met granaatappel en hazelnoten in plaats van walnoten. Tevens heb ik de sinaasappel vervangen door grapefruit.
Door al die kleuren wordt het nog een vrolijke salade ook op tafel.
250 gram gemengde salade
2 rode grapefruits
1 venkelknol
1 granaatappel
handjevol hazelnoten, grof gehakt
paar takjes dille
paar takjes dragon
olijfolie
ciderazijn
optioneel: gedroogde goudsbloemen (ekoplaza bij de theeafdeling)
peper en zout
4 Comments