Cola de rape con salsa mediterránea (zeeduivel staart met mediteraanse saus)
-
Post by bijzonder spaans
Cola de rape con salsa mediterránea (zeeduivel staart met mediteraanse saus)
Op de markt in Spanje kwam ik ze al vaker tegen, zeeduivel staartjes. Een klein exemplaar zeeduivel dus.
Hier in Nederland zijn het meestal de grote die je ziet en kun je er moten van kopen. Dat kan natuurlijk ook voor dit recept.
Mijn zeeduivel staartjes kocht ik bij mijn visboer op de Noordermarkt op zaterdag waar ik ze vorige weekend ineens zag liggen.
De saus is echt heerlijk en mocht je er wat van overhouden lekker ook op een toastje!
4 zeeduivel staartjes of zeeduivel moten
1 ui, fijngesneden
1 knoflookteen, fijngesneden
100 gram zwarte olijven zonder pit, klein gesneden
2 flinke eetlepels kappertjes, uitgelekt
125 gram cherry tomaatjes, in stukjes kleine gesneden
olijfolie
50 ml witte wijn
naalden van 1 takje rozemarijn, fijngesneden
2 takjes peterselie, fijngesneden
peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en smoor hierin de ui en knoflook tot de ui glazig wordt en begint te bruinen.
Verhoog het vuur, voeg hieraan de kappertjes en olijven toe en bak eventjes mee. Bestrooi met rozemarijn, peterselie en roer de tomatenstukjes erdoor. Laat 5 minuten bakken en zet met de koekenpan apart.
2 Comments