Trucha en escabeche
Afgelopen week kreeg ik via mijn abonnement bij de Krat twee prachtig mooie regenboogforellen….
Suquet de peix
Opnieuw een traditioneel Catalaans gerecht. Een soort van vissoep/stoofschotel met aardappelen. Je kunt zelf…
Gambas a la plancha
Op de markt in Spanje kwam ik mooie verse gamba’s tegen. Hier een recept…
Salpicón de mariscos (zeevruchten salade)
Een zeevruchten salade die je koud serveert. Je kunt hem als voorgerecht of zelfs…
Mejillones a la catalana (mosselen op zijn catalaans)
Mijn grootouders hadden vroeger net onder Barcelona in Vilanova i la Geltrú een vakantiehuis,…
Rape con limón (zeeduivel met citroen)
Een heel eenvoudige en lekkere manier om zeeduivel te bereiden in een frisse saus…
Brandade (bacalao met aardappelen)
Wat vind ik dit toch een heerlijk gerecht. In Spanje wordt het, in één…
Pescado en romesco (vis in romescosaus)
Naast mijn liefde voor stoofpotten heb ik ook een liefde voor vis. En als het…
Marmitako
In de tijd dat ik zelf in Madrid woonde, werd ik een keer uitgenodigd…
Calamares con tinta romana
Eerder blogde ik al over calamares en su tinta (inktvis in zijn eigen inkt)….