Mejillones a la catalana (mosselen op zijn catalaans)
Mijn grootouders hadden vroeger net onder Barcelona in Vilanova i la Geltrú een vakantiehuis,…
Fabada asturiana (Bonenschotel uit Asturias)
Fabada Asturiana is een typisch streekgerecht uit de provincie Asturias in het noorden van…
Tumbet
Tumbet is een vegetarisch gerecht uit Mallorca. Een combinatie van aubergines, aardappelen, rode paprika…
Rape con limón (zeeduivel met citroen)
Een heel eenvoudige en lekkere manier om zeeduivel te bereiden in een frisse saus…
Escudella i carn d’olla (cocido Catalán)
Deze escudella is de Catalaanse variant van de cocido Madrileño, pote Gallego of de…
Brandade (bacalao met aardappelen)
Wat vind ik dit toch een heerlijk gerecht. In Spanje wordt het, in één…
Trinxat (kool en aardappel)
Trinxat is een Catalaans gerecht wat je een beetje kunt vergelijken met een stamppot…
Pato, manzana y miel
Ik ben een groot fan van het Spaanse internet kookprogramma Robin Food TV. Gastheer…
Albondigas en salsa de tomate (Gehaktballetjes in tomatensaus)
Niets is zo lekker als gehaktballetjes in tomatensaus. Bijna alle kinderen zijn er dol…
Revuelto con pimientos
Een van de recepten die ik heel vaak maakte toen ik in Madrid woonde…