De markt van Girona

image_printprintfriendly version

Wat vind ik het toch heerlijk om een markt te bezoeken in het buitenland. Ik kan daar uren vertoeven en ervan genieten. Dit keer een kijkje op de markt van de stad Gerona (Girona) die ik half juni bezocht, tijdens mijn werkbezoek. Een hele fijne en leuke markt, waar ik onder andere de echte pimientos del padrón uit Galicia gevonden heb, die ik niet tegenkwam op mijn gebruikelijke markt in San Feliu de Guixols.

Op de markt binnen wordt er voornamelijk vis en vlees verkocht, buiten staan de meeste groenten kramen. Aan de schaduwzijde van de markt vind je kleine, vaak oudere, boeren die hun zelf verbouwde producten aan de man proberen te brengen. Ze zitten gezellig bij elkaar op eenvoudig stoeltjes. Hoe anders ziet het eruit in vergelijking met Nederland. Binnen wordt het vlees ter plekke voor je wordt afgesneden en is niet voorgesneden zoals hier. Vis wordt voor je afgesneden, schoongemaakt en eventueel gefileerd als je dat wenst. En wat een keuze!!!! Dus mocht je in de buurt zijn tijdens een vakantie, een aanrader.

6 Comments

 1. Anne juni 30, 2011 at 17:08

  En na het lezen van dit stukje wil ik nog maar één ding. Naar de markt van Girona. Mag ik dit stukje op mijn blog zetten? Met vermelding van Bijzonder Spaans, uiteraard.

  • bijzonder spaans juni 30, 2011 at 17:17

   tuurlijk Anne! Leuk dat je erheen wil gaan. Kreeg nog een leuke tip via twitter, de vismarkt van Palamos. Die blijkt ook heel bijzonder te zijn en daar ga ik zeer zeker heen volgende keer. Dus die volgt nog………..

 2. Gertie juli 7, 2011 at 08:47

  wat een sfeervolle reportage! prachtige foto’s.

 3. Vermoortele ELS juni 26, 2012 at 15:43

  Hallo ,
  graag ik geweten op welke dag de markt is of is die er elke dag ?
  Ik ga eind jullie en vind dat altijd leuk om een markt te doen
  groeten

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »