Gazpacho con helado de pimientos del piquillo

image_printprintfriendly version

Opnieuw een recept van gazpacho, dit keer met ijs van pimientos del piquillo. Een heel fijn zomers gerecht en zoals het recept helado de gazpacho een traditioneel recept in een modern jasje. Je kunt de pimientos del piquillo ook vervangen door geroosterde paprika’s die verkrijgbaar zijn in een glazen pot bij de meeste supermarkten. Pimientos del piquillo zijn wat pittiger qua smaak dan de gewone geroosterde paprika’s en door toevoeging van pimentón in dit recept maak je het extra pittig. Wil je een gazpacho die wat meer rood van kleur is (in dit recept wordt hij roze maar het contrast met het ijs is echt heel mooi), kun je eventueel nog een 1/2 rode paprika toevoegen of deze vervangen voor de groene. Eet deze soep het liefst binnen 24 uur, zo krijg je al het goede van de groenten binnen, want gezond is het zeker!

Gazpacho con helado de pimientos del piquillo (voor 2 personen)

Voor de gazpacho :
5 grote rijpe tomaten
1/2 groene paprika
1/4 komkommer
1/2 knoflookteen
1 eetlepel (sherry)azijn
zout
3 eetlepels of meer (naar behoefte) goede olijfolie

Voor het ijs:
200 gr pimientos del piquillo
250 gr suiker
125 ml water
1 afgestreken eetlepel gerookte paprikapoeder picante
100 gr slagroom

Pureer voor het ijs de pimientos del piquillo samen met de gerookte paprikapoeder in een blender.
Maak een suikerstroop door water met de suiker op laag vuur te verhitten tot de suiker is opgelost. Laat iets afkoelen en schenk bij de puree van de pimientos del piquillo. Voeg hieraan de room toe en meng goed.
Hevel over naar een bak geschikt voor de vriezer en vries het in. Roer om het uur alles een beetje door.

Voor de gazpacho: schil de tomaten en snij ze in stukjes. Snij de komkommer en paprika in stukjes. Pel het knoflookteentje en doe alles in een blender. Schenk de azijn en de olie erbij en breng op smaak met peper en zout.
Maal alles zeer fijn. Druk het mengsel door een zeef en vang het vocht op in een kom zodat de velletjes en pitjes achterblijven. Proef of je nog wat zout en peper of olie en azijn naar smaak moet toevoegen.
Serveer met een bolletje ijs bovenop de koude soep en garneer eventueel met een wat bieslook en drupjes olijfolie en sherryazijn.

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »