Hojaldre con calabaza y piñones (bladerdeeg met pompoen en pijnboompitjes)

image_printprintfriendly version

Cabello de angél waar ik al eerder wat over schreef op deze blog (zie hier), wordt in Spanje heel veel verwerkt in toetjes. Dus bedacht ik me dat ik bij gebrek aan een vijgenbladpompoen om cabello de angél te maken, ik ook een gewone pompoen zou kunnen gebruiken. Het is dan wel een wat andere pompoensoort, maar waarom niet? Het enige verschil is dat je een moes krijgt bij een gewone pompoen en niet de draden van de cabello de angél. Ik heb naast het gebruik van suiker, kaneel en citroen er ook wat kruidnagelen bijgedaan. In mijn hoofd wilde ik dat dan als vulling gebruiken voor wat bladerdeeg en pijnboompitten.

Pompoenjam met specijerijen

600 gram schoongemaakte pompoenstukken
1 kaneelstokje
3 kruidnagelen
citroenschil
400 gram suiker

Doe de pompoen samen met het kaneelstokje, de kruidnagelen en de citroenschil met een heel klein bodempje water in een pan. Laat op een zacht vuur met een deksel op de pan alles zacht worden in ongeveer 30 minuten. Roer af en toe alles om zodat het niet aan de bodem plakt.
Verwijder het kaneelstokje, de kruidnagelen en citroenschil en pureer alles tot een fijne massa. Voeg hieraan 400 gram suiker (eventueel meer als je van zoet houd, ik persoonlijk ben niet zo van heel zoet) en laat al roerend langzaam aan de kook komen zodat de suiker smelt.
Laat op een zacht vuur nog 10 minuten koken en hevel de pompoenjam over naar steriele potten.

Voor het bladerdeeg met pompoenjam en pijnboompitten (totaal 6 stuks)
bladerdeeg
pompoenjam
pijnboompitten
eigeel van 1 ei
poedersuiker

Snij 12 gelijksoortige rondjes/vierkantjes of rechthoeken uit het bladerdeeg. Besmeer 6 ervan met de pompoenjam. Leg hier bovenop de overige stukken. Kwast het eigeel over de bovenste helft en besprenkel met de pijnboompitjes.
Verwarm de oven op 200 graden en bak ze af in 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin zijn en de pijnboompitjes gekleurd. Laat iets afkoelen en strooi er poedersuiker over.

 

6 Comments

 1. caroline brouwer januari 24, 2012 at 12:12

  Dit lijkt mij heel erg lekker, ga ik zeker eens proberen!

 2. fatima februari 16, 2012 at 14:49

  Ik heb het 1 keer gemaakt en toen heb ik de pompoen geraspt. Kreeg daar wel redelijke draadjes van. Heb nu nog 2 ‘smaakloze’ pompoenen, misschien moet ik die maar ook eens verwerken in zo’n jam.

  Is echt lekker!

 3. Ger september 29, 2012 at 00:05

  Kwam toevallig tijdens mijn zoektocht uit op:Bijzonder Spaans

  kan niet anders zeggen dan dat ik met veel bewondering en interesse al uren zoet ben met kijken en lezen,wat een genot dat ik op dit prachtige kookblog terecht kwam.

  Ben zo vrij geweest om een link per mail door te sturen naar U toen ik hier las over het, in Nederland moeilijk te verkrijgen van de draden pompoen, toen ging bij mij een lichtje branden,wellicht geeft de spaghetti pompoen goede resultaten om cabello de angél te bereiden…?
  zal nogmaals de link hierbij meesturen.
  http://www.pompoenzaden-decoshop.nl/spaghetti-squash-cuc-pepo/373178-white-fall-f1-spaghetti-pompoen.html

  Met vriendelijke groeten,
  Ger

  • bijzonder spaans september 29, 2012 at 07:36

   Beste Ger,
   Hartelijk dank voor het delen van de link naar de spaghetti pompoen en het prachtige compliment.

   De heer D. Jochemsen in Barneveld blijkt de vijgenblad pompoen in Nederland te verbouwen en ze zijn daar te verkrijgen voor 2 euro per stuk (op te halen op de Wencopperweg 47) zoals aangegeven in de reactie onder het recept van de Cabello de angél.
   Groeten
   Didi

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram did not return a 200.

Volg me op Instagram!

Translate »