Puré de habas con jamón serrano, ajo y romero (tuinbonen puree met serranoham, knoflook en rozemarijn)

image_printprintfriendly version

Een gerechtje met tuinbonen geschikt om als bijgerecht te serveren maar ook erg lekker om er een fijne montadito van te maken op een stukje geroosterd brood.

Puré de habas con jamón serrano, ajo y romero (tuinbonen puree met serranoham, knoflook en rozemarijn)

Puré de habas con ajo, romero y jamón serrano

1 kilo verse tuinbonen
50 gram serranoham
3 knoflooktenen
scheutje olijfolie
2 takjes rozemarijn
citroensap
peper en zout

Puré de habas con jamón serrano, ajo y romero (tuinbonen puree met serranoham, knoflook en rozemarijn)

Blancheer de tuinbonen 3-4 minuten in kokend water, spoel ze af onder koud stromend water en haal het buitenste velletje eraf.
Verhit de 4 eetlepels olijfolie in een pannetje. Pel de knoflooktenen en plet ze met behulp van de achterkant van een mes. Als de olie heet is, draai het vuur laag en bak 15-10 minuten de knoflook zachtjes in de olijfolie. Hij moet dan een goudbruine kleur hebben en mag niet aanbranden. Haal de knoflooktenen uit de olijfolie en zet apart.
Haal de rozemarijn naaldjes van de takjes en doe deze bij de olijfolie waar je de knoflook in hebt gebakken. Laat op een zacht vuur 5 minuten bakken. Draai het vuur uit en laat de olie enigszins afkoelen. Giet de olie met rozemarijn en de knoflook in een keukenmachine en maal tot een fijne pasta. Voeg hier aan de tuinbonen toe en maal grof. Voeg eventueel als hij te dik wordt wat extra olijfolie toe.
Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Snij de serranoham in kleine stukjes en meng door de tuinbonenpuree of serveer ernaast.

Puré de habas con jamón serrano, ajo y romero (tuinbonen puree met serranoham, knoflook en rozemarijn)

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »