Cola de rape con salsa mediterránea (zeeduivel staart met mediteraanse saus)

Cola de rape con salsa mediterránea (zeeduivel staart met mediteraanse saus)

Op de markt in Spanje kwam ik ze al vaker tegen, zeeduivel staartjes. Een klein exemplaar zeeduivel dus.
Hier in Nederland zijn het meestal de grote die je ziet en kun je er moten van kopen. Dat kan natuurlijk ook voor dit recept.
Mijn zeeduivel staartjes kocht ik bij mijn visboer op de Noordermarkt op zaterdag waar ik ze vorige weekend ineens zag liggen.
De saus is echt heerlijk en mocht je er wat van overhouden lekker ook op een toastje!

Cola de rape con salsa mediterránea (zeeduivel staart met mediteraanse saus)

Cola de rape con salsa mediterránea (voor 4 personen)

4 zeeduivel staartjes of zeeduivel moten
1 ui, fijngesneden
1 knoflookteen, fijngesneden
100 gram zwarte olijven zonder pit, klein gesneden
2 flinke eetlepels kappertjes, uitgelekt
125 gram cherry tomaatjes, in stukjes kleine gesneden
olijfolie
50 ml witte wijn
naalden van 1 takje rozemarijn, fijngesneden
2 takjes peterselie, fijngesneden
peper en zout

Cola de rape con salsa mediterránea (zeeduivel staart met mediteraanse saus)

Verwarm de oven op 200 graden.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en smoor hierin de ui en knoflook tot de ui glazig wordt en begint te bruinen.
Verhoog het vuur, voeg hieraan de kappertjes en olijven toe en bak eventjes mee. Bestrooi met rozemarijn, peterselie en roer de tomatenstukjes erdoor. Laat 5 minuten bakken en zet met de koekenpan apart.

Cola de rape con salsa mediterránea (zeeduivel staart met mediteraanse saus)

Vet een ovenschaal in en leg daarin de zeeduivelstaarten. Bestrooi met peper en zout en zet 25-30 minuten in de oven tot de zeeduivel gaar is.
Haal ze uit de ovenschaal en deglaceer het visvocht met de witte wijn. Zeef het vocht en laat tot de helft inkoken. Giet over de saus, roer alles goed om en warm door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de saus over de vis. Lekker met rijst en een simpele groene salade.

Cola de rape con salsa mediterránea (zeeduivel staart met mediteraanse saus)

2 Comments

  1. NJ-Cook4You juni 2, 2015 at 13:41

    Ziet er heerlijk uit! Maar de foto`s maken het plaatje compleet! bedankt en succes met koken.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »