Dorada con hinojo y patatas al horno (dorade met venkel en aardappelen uit de oven)

image_printprintfriendly version

Dorada con hinojo y patatas al horno (dorade met venkel en aardappelen uit de oven).

Visjes in de oven bereiden, daar hou ik heel erg van. Zo lekker makkelijk alles in één ovenschaal. Net zoals deze dorade.
Elke zaterdag koop ik vis bij mijn geweldige visboer op de Noordermarkt en op woensdag bij mijn andere fijne visboer op het Haarlemmerplein in Amsterdam. Je koopt er gegarandeerd goede vis! Een tip voor als je een keert in de buurt bent.

Dit is een aangepaste versie van een recept wat ik al eerder op de blog plaatste. Dit keer met toevoeging van venkel wat er zo vreselijk goed bij past en het nog lekkerder maakt.

.dorada-con-hinojo-y-patatas

Dorada con hinojo y patatas al horno (voor 2 personen)

2 dorades, schoongemaakt
6 aardappelen
1 venkelknol
10 cherry tomaten, gehalveerd
2 knoflooktenen, fijngesneden
2 peterselie stengels
2 sjalotjes, fijngesneden
blaadjes van 2 takjes tijm
citroensap van een halve citroen
zout en peper
6 eetlepels gesmolten roomboter
olijfolie extra virgen

Dorada con hinojo y patatas al horno (dorade met venkel en aardappelen uit de oven)

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappelen, snij ze in dunne plakken en blancheer ze 4 minuten in lichtgezout kokend water. Haal ze uit het kookwater, koel af onder stromend water en dep ze droog.
Snij de venkel met behulp van een mandoline ragfijn.
Laat de boter smelten in een pannetje, voeg de blaadjes tijm erbij en wat peper en zout.
Vet een ovenschaal in met wat gesmolten roomboter en bedek de bodem met een laag venkel. Kwast wat van het botermengsel erover. Leg de aardappelschijfjes erop, zodanig dat ze elkaar een beetje overlappen. Kwast hier weer wat van de gesmolten roomboter over.
Zet 10 minuten in de oven.

Bestrooi de binnenkant van de vis met peper en zout. Leg de vis op de laag aardappelen, snij er drie inkepingen in zodat de vis door en door gaar wordt. Leg de gehalveerde tomaten (snijkant boven) naast de vis. Kwast wat roomboter over de vis en tomaten.
Meng knoflook, peterselie en het sjalotje en bestrooi hiermee de vis. Overgiet met wat gesmolten boter en citroen en zet 25-30 minuten in de oven.

Dorada con hinojo y patatas al horno (dorade met venkel en aardappelen uit de oven)

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »