Montaditos de pescado (belegde broodjes met vis)
-
Post by bijzonder spaans
Montaditos de pescado (belegde broodjes met vis)
In Spanje kom je nog regelmatig bars tegen waar je een enorme keus hebt aan montaditos naast de gebruikelijke tapas. Montaditos zijn kleine sneetjes brood, al dan niet geroosterd, besmeert en belegd met van alles.
Je besteld je drankje met daarbij verschillende montaditos die je heerlijk bij je glaasje wijn of bier verorberd. Een hele leuke manier van borrelen, die ik tijdens mijn jaren in Madrid leerde kennen.
Er zijn zo gigantisch veel variaties van montaditos, dat het mij leuk leek om er een aantal blog posts aan te wijden om je een idee te geven wat er allemaal mogelijk is aan combinaties.
Maak er een paar als je met zijn tweetjes bent of maak er heel veel verschillende voor een tafel vol tapas. Want dat blijven ze, een tapa hapje.
Blikje krabvlees
100 gram zalm
1 potje imitatie kaviaar
1 eetlepel mayonaise
bieslook, fijngesneden
paar druppel citroensap
Laat het krabvlees goed uitlekken, meng met de mayonaise, citroensap en bieslook en breng op smaak met peper en zout (let op de kaviaar is behoorlijk zout al).
Leg een lepel van het krabmengsel op een broodje, doe daar een plakje zal op en maak af met een klein lepeltje imitatie kaviaar.
paar gekookte gambas
1 avocado
wat druppels citroensap
cayennepeper
zout
bieslook, fijngesneden
Prak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork en roer daar het citroensap door en breng op smaak met cayennepeper en zout.
Pel de garnalen.
Leg een lepel van de avocado op een broodje en leg daarboven een gamba. Bestrooi met nog wat bieslook of bieslookbloemen.
Blikje sardientjes
wat sofrito con aceitunas negras (zie hier voor het recept)
Laat de sardientjes uitlekken en halveer ze horizontaal waardoor je makkelijk de graat eruit kan halen.
Besmeer een broodje met 1 eetlepel tomatenmengsel en leg daarboven een gehalveerde sardientje.
Pingback: Koken met Bijzonder Spaans: montaditos | Spanje