Pulpo con chorizo y patata (octopus met chorizo en aardappelen)
-
Post by bijzonder spaans
Pulpo con chorizo y patata (octopus met chorizo en aardappelen)
Af en toe moet je je vriezer leegmaken en daar kwam ik nog een stukje gekookte octopus tegen.Altijd fijn. Dus hierbij nog een recept met wat je kunt doen met gekookte octopus, waarvan je de bereiding hier vind. Dit gerechtje is afgeleid van een eerder recept op deze blog, de guiso de chorizo, almejas y patatas, maar dan in plaats van tapijtschelpen of kokkels met gekookte octopus.
500 gram gekookte octopus, in plakjes gesneden
150 gram chorizo, in plakjes gesneden
1 uitje, fijngesneden
1 knoflookteen, fijngesneden
4 grote vastkokende aardappelen
1 theelepel gerookte paprikapoeder
100 ml witte wijn
2 eetlepels ciderazijn
olijfolie
handjevol peterselie
peper en zout
Kook de aardappelen in de schil gaar, laat afkoelen, verwijder de schil en snij de aardappelen in plakken of blokjes.
Bak op een zacht vuur de chorizo in een droge koekenpan aan beide kanten bruin en dat hij zijn olie loslaat.
Bak de ui al roerend een paar minuten mee, tot hij zacht geworden is, en voeg al roerend de knoflook toe. Zodra deze begint te ruiken bestrooi met de gerookte paprika, leg de aardappelen erbij en roer goed om zodat alles bedekt is met de paprikapoeder en de chorizo olie.
Blus af met 100 ml witte wijn, breng aan de kook, dek de pan af en laat op een zacht vuur 5 minuten doorkoken. Voeg de octopus eraan toe en warm nog 2 minuten door.
Roer de ciderazijn erdoor, breng op smaak met peper, zout en een scheut olijfolie en bestrooi met peterselie.
3 Comments