Carpaccio de alcachofas con habas (carpaccio van artisjokken met tuinbonen)
-
Post by bijzonder spaans
Carpaccio de alcachofas con habas (carpaccio van artisjokken met tuinbonen)
Een combinatie van twee groenten waar ik dol op ben. Artisjokken en tuinbonen. Dit is een heel zomerse salade en nu er weer volop baby artisjokken te krijgen zijn en er al uit Spanje geïmporteerde tuinbonen in de winkels liggen, vier ik hiermee de lente, de zon en de steeds aangenaam wordende temperaturen. Heerlijk!
De kleine baby artisjokken hebben nog geen stugge vezels in het hart waardoor ze heel geschikt zijn voor dit recept. Het kan natuurlijk ook met grote artisjokken, maar dan moet je met een lepel de vezels verwijderen voordat je de artisjokken bodems in dunne plakken snijd. Welke je ook mocht gebruiken, de combinatie met de tuinbonen en de dressing is een feestje!
8-10 baby artisjokken
200 gram gedopte tuinbonen
3 citroenen
10-12 eetlepels olijfolie
1 flinke theelepel dijonmosterd met honing
takje peterselie, heel fijngesneden
beetje paarse tuinkers
peper en zout
Blancheer de tuinbonen 3 minuten in kokend water. Spoel ze af onder koud water en dubbel dop ze. Zet apart.
4 Comments