Patas de cangrejo con salsa de ajo negro (krabpoten met zwarte knoflook saus)

image_printprintfriendly version

Weer iets met zwarte knoflook. Na dat geweldig lekkere visgerecht wat ik een tijdje geleden ermee maakte, heb ik er nu een salsa de ajo negro mee gemaakt.
Een heel eenvoudig sausje van zwarte knoflook, mayonaise, Griekse yoghurt, citroen en peper en zout. Die ik at bij gekookte krabpoten.
Heerlijk hoor die zwarte knoflook, ook al is hij wat aan de prijs, maar zeker de moeite waard het een keertje aan te schaffen en je doet er best lang mee.

Patas de cangrejo con salsa de ajo negro

Mocht je geïnteresseerd zijn om meer te weten over zwarte knoflook kun je kijken op de pagina van: www.zwarteknoflook.nl. Ook vind je daar verkoopadressen. De biologische variant, waarmee ik het recept van Bacalao fresco con ajo negro envuelto en jamón en dit recept, is te koop bij Spaanse Winkel.

De losse knoflookbol die je op de foto ziet kocht ik tegen bij Food Delicious in de Westerstraat in Amsterdam. Prachtig mooi qua kleur nietwaar?

Patas de cangrejo con salsa de ajo negro

Salsa de ajo negro

7 tenen zwarte knoflook
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels Griekse yoghurt
zout en peper
beetje citroen (naar smaak)

Pureer de zwarte knoflooktenen samen met de mayonaise en yoghurt tot een gladde massa en breng op smaak met peper, zout en een beetje citroen. Mocht je de salsa de ajo negro wat pittiger willen maken kun je er wat chilivlokken doorheen doen.

Patas de cangrejo con salsa de ajo negro

Patas de cangrejo (voor 2 personen)

1 kilo krabpoten
tuinkruiden bouillon

Breng water met de bouillon blokjes aan de kook. Leg de krabpoten in de hete bouillon en laat 12-16 minuten koken (afhankelijk van de dikte).
Giet af en laat ze op kamer temperatuur komen.
Kraak de krabpoten met een kreeften/krab tang voor het serveren. Mocht je die niet hebben kan een hamer ook heel goed van dienst zijn.
Geef de zwarte knoflooksaus erbij, wat salade en wat lekker brood. Glas wijn erbij en enjoy!

Patas de cangrejo con salsa de ajo negro

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »