Salade met octopus, een makkelijk recept voor het maken van een salade met octopus en geroosterde amandelen.
Bij mijn groothandel verkopen ze kant en klare octopus uit Spanje. Heerlijk, al vind ik het zelf veel leuker en lekkerder om het zelf te maken. Zeker omdat deze octopus van mijn groothandel alleen in water met zout gekookt is. En als je hem zelf klaar maakt kun je er van alles aan smaakmakers aan toevoegen.
Mocht je verse octopus vinden bij je visboer of op de markt, en wil je het zelf maken dan staat hier de bereidingswijze.
Deze salade met octopus en amandelen (ensalada de pulpo con almendras) stond al eerder op de blog maar had echt een update nodig. En nu we richting zomer gaan is het wat mij betreft tijd voor fijne en smakelijke salades. En deze is zo gemaakt. Met wat brood erbij een heerlijke lunch.
Het onderstaande recept is geschikt voor 2 personen
Salade met octopus en amandelen
200 gram gekookte octopus, in kleine stukjes gesneden
1 grote vleestomaat, in plakken gesneden of gekleurde cherrytomaatjes
handjevol blanke amandelen
100 gram gemengde sla
1 avocado, in stukjes gesneden
1 eetlepel rode peperkorrels
plukje radijskiemen
peterselie, fijngesneden
bieslook, fijngesneden
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels sherryazijn
peper en zout
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen.
Maak een dressing door de olijfolie en azijn flink door elkaar te kloppen en breng op smaak met peper en zout.
Doe de gemengde sla, tomaten, octopus en avocado in een mooie slakom. Bestrooi met de geroosterde amandelen, rode peperkorrels, bieslook, peterselie en radijskiemen.
Besprenkel de salade met de olie en azijn dressing.
Comments