Pastel de Jamón Serrano (Jamón Serrano cake)

image_printprintfriendly version

Op één van de Spaanse kookprogramma’s van Canal Cocina kwam dit recept voorbij. Een leuke manier om Jamón Serrano verwerken. Ook heel geschikt om als voorgerecht te serveren of gewoon als tapa.

Pastel de Jamón Serrano

300 gram Jamón Serrano
2 eieren
250 ml melk
wit brood zonder korsten
jonge manchego kaas of anders belegen kaas in plakken
roomboter om in te vetten

Vet een cakevorm met wat roomboter in. Klop de eieren goed los en voeg daar de melk aan toe. Bekleed een cakevorm met de ham waarbij je genoeg ham over de randen laat hangen om daarna alles te kunnen bedekken. Leg op de ham bodem een laag wit brood en giet hier wat van het eimengsel overheen. Leg hierover weer een laag ham en daarover weer een laag met plakken kaas.


Herhaal weer met brood, eimengsel, ham en kaas tot je boven aan de cakevorm komt en eindig voor een mooi resultaat met brood en eimengsel. Sla de resterende hangende ham erover heen.

Verwarm de oven op 180 graden Celsius en bak de cake 25 tot 30 minuten en hij stevig aanvoelt. Laat afkoelen in de vorm, stort de cake voorzichtig op een bord en snij hem in plakken.

2 Comments

 1. Sandra november 13, 2016 at 15:35

  Buenas Didi!

  Dit weekend deze cake eens geprobeerd. Hij is erg goed bevallen!! Simpel om te bereiden en erg lekker! Die houden we er (ook al) in! Zijn sowieso fan van je hartige cakes en overige baksels!
  Van de week gaan we dan ook de Magdalena’s met chorizo en rozemarijn weer maken. Die knabbelen zo lekker weg 🙂

  • bijzonder spaans november 13, 2016 at 16:26

   Hola Sandra,
   Wat ontzettend leuk te horen. Ik ben eigenlijk helemaal geen bakster of liefhebster van het zoet. Daarom vind ik het giga leuk te horen dat jullie mijn hartige cakes en baksels lekker vinden.
   Mooier compliment kan ik mij als niet bakster niet wensen. Dank je wel:)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »