Sopa con mejillones y gambas (soep met mosselen en gambas)

image_printprintfriendly version

Een lekker vissoepje die je heel snel op tafel kunt zetten. Als garnering heb ik lemon cress gebruikt, wat een hele fijne citroen/anijsachtige smaak heeft en geweldig mooi paste bij deze soep. Maar alleen peterselie is ook erg lekker. Geef er lekker knapperig  stokbrood bij, of zoals ik het ontzettend lekker vind, wat rijst maken en die erbij gooien voor een fijne maaltijdsoep. Heerlijk!

Sopa con mejillones y gambas (voor 4 personen)

1 kilo mosselen
citroenschil
2 laurierblaadjes
500 gram gekookte gambas
1 ui
1 teentje knoflook
3 tomaten, ontvelt en fijn gesneden
snufje safraan
20 ml brandy of anijsdrank (pernod)
3 stukjes steranijs
800 ml visbouillon
scheutje slagroom
peterselie
lemon cress (optioneel)
zout en peper
olijfolie

Kook de mosselen open samen met een citroenschil, laurierblaadje en een scheutje water. Haal ze uit de pan als ze open zijn. Laat afkoelen en haal ze uit hun schelp. Bewaar er een paar in de schelp voor de garnering. Zeef het kookvocht waarbij je het vocht opvangt.
Laat de safraan in een beetje heet water weken. Pel de gekookte gambas en zet ze apart.
Verhit de olijfolie in een wijde pan en smoor hierin de ui in ongeveer 10 tot 15 minuten tot hij zacht en een beetje bruin is. Doe hierbij de knoflook en zodra deze begint te ruiken voeg je hieraan de stukjes tomaten toe. Bak dit zachtjes nog 10 minuten mee. Schenk de brandy of anis erbij en de safraan met weekwater.
Draai het vuur hoog zodat de alcohol verdampt en schenk nu de visbouillon erbij samen met 1 laurierblaadje en de steranijs. Breng op smaak met peper en zout. Laat alles op een zacht vuur 20 minuten pruttelen.
Schenk een scheutje slagroom bij de soep, voeg de gepelde gambas en de mosselen toe en warm alles nog een paar minuten door zodat de vis warm is. Let op dat je de soep niet meer laat koken.
Schenk in kommen en garneer met wat peterselie en lemon cress.

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »