Komkommer slierten met een bieten/geitenkaas saus
-
Post by bijzonder spaans
Komkommer slierten met een bieten/geitenkaas saus.
Met dit geweldig mooie weer wil je toch niet in de keuken staan? Dus hierbij een waanzinnige en eenvoudige salade die ook nog eens mooi oogt. Als tapa of gewoon als gezonde lunch. Gebruik mooie bieslookbloemen, rode peperkorrels en tomatenpoeder om het te decoreren, niet alleen mooi maar ook een hele lekkere combi met dit fijne gerechtje.
Met de GEFU Spirelli Spiraalsnijder maak je van die prachtige komkommer slierten. Een handige gadget vind ik zelf en die gebruik ik ook om courgette en wortel slierten te maken. De geitenkaas in dit recept, kocht ik bij Ekoplaza van het merk 3 Little Goats. Het is een rolletje van 135gram.
1 komkommer
zout
1 eetlepel walnoot olie
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel ciderazijn
dille, fijngesneden
bieslook
peper en zout
rode peperkorrels, gemalen
Bieten/geitenkaas saus:
2 gekookte bieten
70 gram zachte geitenkaas (naturel Ekoplaza)
1 eetlepel mascarpone
1 theelepel uienpoeder
scheutje walnoot olie
peper en zout
Maak slierten van de komkommer met behulp van een spiraalsnijder, Leg de slierten in een vergiet op een grotere schaal die het vocht kan opvangen en bestrooi met wat zout. Laat dit minstens een uurtje uitlekken. Klop ondertussen de walnootolie, olijfolie en ciderazijn goed door elkaar. Roer dille en bieslook erdoor en breng op smaak met water peper en zout. Leg de uitgelekte komkommer slierten erin.
Pureer de gekookte bieten met de geitenkaas, 1 eetlepel mascarpone, uienpoeder en walnootolie met een staafmixer of een keukenmachine tot je een mooie gladde saus hebt. Breng op smaak met peper en zout.
Ook ontzettend lekker is om de komkommer slierten te combineren met een kruiden/avocadosaus.
Kruiden/avocadosaus:
2 avocado’s
peterselie, fijngesneden
dille, fijngesneden
bieslook, fijngesneden
munt, fijngesneden
sap van halve citroen of lime
peper en zout
gedroogde tomatenpoeder
roze peperkorrels
Pureer bovenstaande ingrediënten tot een smeuïge massa. Op smaak brengen met peper en zout.
Lepel de saus op een bord, daarover heen de komkommer slierten draperen en decoreren met bieslookbloemen, dille takjes, roze peperkorrels en gedroogde tomatenpoeder.
6 Comments