Crema de esparagos con hierbas y avellanas (aspergesoep met kruiden en hazelnoten)
-
Post by bijzonder spaans
Crema de esparagos con hierbas y avellanas, een eenvoudig en simpel asperge soepje met kruiden (kervel en dille) en geroosterde hazelnoten. Heerlijk hoor, en we moeten genieten van de Hollandse asperges zolang het nog kan. Zo jammer dat het seizoen ervan altijd maar zo kort is. Maar daardoor waardeer je ze ook meer!
Op zaterdag ga ik altijd naar de boerenmarkt op de Noordermarkt in Amsterdam, om onder andere mijn groenten en fruit te halen. Daar koop ik die super heerlijke biologische asperges bij één van die fijne groentekramen waar alles zo mooi staat uitgestald.
Ook de dille en kervel die ik gebruikt heb in dit recept komen van de kruidenraam op de Noordermarkt.
Mocht je ooit Amsterdam bezoeken op zaterdag is een bezoekje aan deze boerenmarkt echt een aanrader.
500 gram biologische asperges
500 ml tuinkruidenbouillon
2 eetlepels mascarpone
mespuntje cayenne peper
1 eigeel
bosje dille
bosje kervel
handje geroosterde hazelnoten
Schil de asperges en knak de onderkant eraf. Haal met behulp van een mes, een cm vanaf de punt van elke asperge eraf (dus de puntjes) en bewaar deze.
Hak de geroosterde hazelnoten grof.
Haal de blaadjes van de kervel en sprietjes van de bieslook en zet klaar.
Comments