Crema de cerezas (kersen curd)

image_printprintfriendly version

Crema de cerezas is Spaans voor een kersen curd of kersen crème. Ik denk dat de meeste mensen lemoncurd wel kennen, een heerlijke citroen crème. De citroen kun je natuurlijk vervangen door wat anders. Al eerder maakte ik deze heerlijke crème met grapefruit, bloedsinaasappel en zelfs met rabarber.

Ik ben dol op kersen. Jullie ook? En aangezien het recept voor lemoncurd echt zo eenvoudig te maken is in de magnetron en het hier thuis een blijvertje is, heb ik het dit keer gemaakt met die heerlijke Hollandse kersen die nu in het seizoen zijn. Daar moet je van profiteren. Deze kersen curd is waanzinnig lekker met wat yoghurt en muesli in de morgen als ontbijt, met wat ijs als dessert, maar ook gewoon zo om op te eten. Of decoreer/vul er een taart mee. Heerlijk!

Crema de cerezas (kersen curd)

Crema de cerezas

 

250 gram kersen (ontpit)
100 gram suiker
75 gram roomboter
2 kleine eitjes
1 eetlepel citroensap

Crema de cerezas (kersen curd)

Doe de kersen met een klein scheutje water in een pannetje op het vuur. Laat zachtjes koken tot de kersen zacht zijn. Pureer met een staafmixer heel fijn en meet 100 ml af.

Crema de cerezas (kersen curd)

Laat de roomboter op een zacht vuur in een pannetje smelten. Zet apart.
Klopt eieren en suiker in een stenen mengkom met een handmixer tot een lichtgele massa. Roer de kersenmassa erdoor, het citroensap en de gesmolten boter.

Crema de cerezas (kersen curd)

Zet één minuut in de magnetron. Roer alles weer om met een handmixer en zet opnieuw één minuut in de magnetron. Herhaal tot je een lobbige massa hebt gekregen. Hij wordt steviger als hij afgekoeld is. Laat de curd iets afkoelen en schenk in steriele potten. Laat verder afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar de curd in de koelkast tot gebruik.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »