Crepes con uvas y salsa de pomelo (flensjes met druiven en grapefruitsaus)
In het kader van de komende feestdagen hier een feestelijk nagerecht. Flinterdunne flensjes gevuld…
Membrillo (kweeperenpasta)
Het is weer het seizoen van de kweeperen en tijd om fijn weer membrillo…
Rocas de chocolate con nueces y frutas secas (chocoladerotsjes met noten en gedroogde vruchten)
Chocolade, liefst puur, heel puur…….. daar maak je mij heel blij mee. Zeker met…
Tartas de albaricoques, manzana, jengibre y romero
Bladerdeeg taartjes met abrikozen, appel, gember en rozemarijn. Simpel en heel makkelijk te maken….
Higos (vijgen)
Vijgen……. niet de gedroogde maar de verse die nog in het seizoen zijn. Twee…
Suspiros de menta (meringues met pepermunt)
Naar aanleiding van de heerlijke rozen merengues die ik ontving van Edith, heb ik…
Financieros de frambuesas (cakejes met frambozen)
Ook wel bekend als financiers in het Frans. Lekkere cakejes die in een handomdraai…
Tarta doblada con frutas de verano (omgevouwen taart met zomerfruit)
Geen idee hoe ik aan dit recept kom. Ik weet nog wel dat ik…
Shortbreads met yuzu, tijm en peper
Dit wilde ik altijd een keertje maken, shortbreads. De foodswap van Es Factory leende…
Confitura de melocotón (perzikenjam)
Margarita, een vriendin van mijn moeder in Spanje, heeft in Santa Cristina d’Aro samen…