Gazpacho met kersen

Gazpacho met kersen – gazpacho de cerezas is een super eenvoudig recept voor een verkoelende gazpacho maar dan met toevoeging van kersen.

Ik zag dit wel eens op Spaanse blogs voorbij komen en aangezien het nu kersentijd is werd het wel eens tijd om een recept van gazpacho met kersen uit te proberen.
Normaal ben ik altijd een beetje huiverig om fruit aan hartige gerechten toe te voegen, maar om eerlijk te zijn was dit boven mijn verwachting lekker. De smaak van de zoete kersen past prachtig bij de tomaat en paprika.
Probeer maar eens, want zo moeilijk is het niet te maken. Je hebt er alleen een goede blender voor nodig. En het is weer eens wat anders dan de traditionele versie.
Het onderstaande recept is voor ongeveer 500 ml.

Gazpacho met kersen

Gazpacho met kersen

 

500 gram tomaten
250 gram kersen, ontpit
een halve rode paprika
1 kleine teen knoflook
1 sjalot
2 eetlepels sherry azijn
fruitige olijfolie extra virgen naar smaak
peper en zout
pistachenootjes (optioneel)
Oost-Indische kers blaadjes (optioneel)
eetbare bloemen (optioneel)

Gazpacho met kersen

Was de tomaten en snij ze in grove stukken. Gooi ze in de blender en pureer tot een fijne massa.
Ontpit de kersen en doe bij de tomaten en pureer de hele boel weer fijn.

Gazpacho met kersen

Snij de paprika, sjalot en knoflook in kleine stukjes, voeg bij de rest samen met de sherry azijn en pureer wederom. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de machine draaien en voeg hier druppelsgewijs olijfolie naar smaak aan toe en laat draaien tot de olijfolie goed opgenomen is. Mocht je de gazpacho te dik vinden kunnen je hem aanlengen met wat water.
Schenk hem eventueel door een zeef als je echt een hele fijne gazpacho wil hebben. Ik ben in het bezit van een high speed blender en die maalt alles zo fijn dat ik hem zo goed en lekker vind.
Decoreer de soep eventueel met wat gehakte pistache nootjes, wat Oost-Indische kers blaadjes (lekker peperig) en wat mooie violen of andere eetbare bloemen. Druppel op het laatst er nog wat lekkere olijfolie overheen met eventueel nog wat extra zwarte peper.

Recept is afkomstig van de blog: de rechupete

 

7 Comments

  1. Wim Pothoff juni 9, 2017 at 11:07

    Hoi Didi

    je verrast mij weer met ’n heerlijk recept! Ik ga als ik dit weekend mooie kersen kan kopen maken:-)

    je blog ziet er zoals altijd prachtig uit!

    • bijzonder spaans juni 9, 2017 at 11:32

      Wat leuk te horen Wim. Ben heel benieuwd wat je ervan vind!
      En goed dat je je hebt aangemeld voor de blog van de rechupete, wie weet leer je er een hoop Spaans bij meteen.
      Dank je wel voor je reactie en het mooie compliment. Een prachtig weekend toegewenst!
      Groeten Didi

  2. Wim Pothoff juni 9, 2017 at 11:15

    Ik heb mij ingeschreven voor de blog “de rechupete” Mijn Spaans is niet geweldig maar met behulp van
    Google translate zal het best lukken:-)

  3. Taty augustus 11, 2017 at 09:36

    Heb gemaakt! Al mijn gasten vonden het super. Niemand kon de kersen herkennen. Het is gelukkig geen “fruitsap”. Maar ze vonden het wel heel bijzonder. Bedankt

  4. Carina augustus 25, 2017 at 12:59

    Heb onlangs in Jaca gazpacho cereza gegeten, maar dan granizado. Nog tips hoe dat te maken? Bedankt alvast :-)

    • bijzonder spaans augustus 26, 2017 at 08:58

      Hoi Carina, ik neem aan zoals elke granizado. In een bak gieten en in de vriezer zetten en om het uur omroeren tot je de juiste consistentie hebt:)
      Ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb. Op de blog staan een aantal recepten zoals granizado de limon, met cantaloup en watermeloen en eentje met koffie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »