Albondigas de pollo con chorizo (gehaktballetjes van kip met chorizo)

Albondigas de pollo con chorizo (gehaktballetjes van kip met chorizo)

Al een jaartje of wat staat er een mooie rode Kenwood kMix keukenmachine te pronken in mijn keuken. Wat een fijn apparaat is dat. Het is dan wel geen Kitchenaid, voor mij de Rolls Royce onder de keukenmachines, maar ach….ik ben zelf nou ook weer niet zo’n enorme bak fanaat dat ik hem continue nodig heb. En deze Kenwood doet zijn werk net zo goed. Niks mis mee.

Bij mijn kMix zijn diverse hulpstukken apart verkrijgbaar, onder andere eentje waarmee je je eigen gehakt kunt maken. Dat lijkt mij nou zo geweldig……!
Zo ben je zeker dat je zelfgedraaide gehakt geen toegevoegde rommel bevat en kun je naar hartenlust combineren met verschillende vleessoorten, kruiden en zelfs je eigen worst draaien.
Dat handige hulpstuk staat hoog op mijn verlanglijstje want hij is behoorlijk aan de prijs. Zeker vergeleken met de aanschaf van de keukenmachine zelf. Jammer is dat toch.

Albondigas de pollo con chorizo

Ergens hier in huis ligt nog zo’n losse oude vleesmolen die ik ooit 2de hands op de kop tikte, maar die moet ernstig nagekeken worden aangezien de messen bot zijn en geslepen dienen te worden wil ik fatsoenlijk gehakt kunnen maken.
Zolang dat niet het geval is ben ik aangewezen op het bestaande gehakt dat ik het liefst koop bij mijn slager, poelier of bij Marqt.

Na een gezellig borrelavondje afgelopen week had ik nog wat chorizo liggen en waarom deze niet samen met wat kippengehakt gebruiken voor wat pittige albondigas. Dat bleek een hele fijne combi en een mooie variant op de gewone gehaktballetjes die we doorgaans op tafel zetten. Prikkertjes erbij en je hebt een heerlijke tapa bij de borrel.

Albondigas de pollo con chorizo

Albondigas de pollo con chorizo (voor ongeveer 9 stuks)

250 gram kippengehakt
50 gram (pikante) chorizo, heel fijngesneden
1 eitje
peterselie, fijngesneden
1 klein uitje, fijngesnipperd
evt paneermeel
2 eetlepels olijfolie

Albondigas de pollo con chorizo

Meng het kippengehakt met de chorizo, ei, peterselie en ui tot een samenhangende massa. Voeg eventueel wat paneermeel toe als het te nat is. Laat een half uurtje rusten in de koelkast zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
Draai kleine balletjes met een diameter van 3 cm van het gehakt en bak deze in wat olijfolie rondom bruin. Leg een deksel op de pan en bak op een zacht vuur in ongeveer 10 minuten gaar.
Serveer warm of koud.

Albondigas de pollo con chorizo

 

2 Comments

  1. Els februari 25, 2014 at 21:03

    Oeh dat zijn fijne ballen! Groot liefhebber van chorizo!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »